Willemijn Mondeel

marker 53 x bekeken

Woonplaats: Oost Souburg

Onderwerp: positief!

Willemijn Mondeel
Afbeelding: Lola

Op basisschool De Vliete in Wissenkerke hebben we een schoolhond, dit is onze Australian Labradoodle Lola.
Een hond oordeelt niet, troost wel en voelt vaak feilloos aan waar de schoen wringt en kan door een kop op een been of arm te leggen net dat duwtje in de positieve richting geven.

Voor alle kinderen is het omgaan met de hond een leuke en leerzame ervaring en voor sommige kinderen is Lola een maatje in het bijzonder.
We ervaren bij ons op school met het team en de kinderen dat Lola zorgt voor een betere sfeer. Lola is voor veel van de kinderen een trouwe vriend. Lola is dol op de kinderen en ze zoekt de kinderen veel op. We zeggen wel eens dat ze het meest verwende hondje van heel Nederland is, want wat krijgt ze veel knuffels en aandacht van de kinderen. Als Lola er genoeg van heeft trekt ze zich terug en gaat ze lekker rustig slapen in de directiekamer.

De inzet van dieren en met name honden blijkt bij kinderen positieve effecten op te leveren wanneer het gaat om de ontwikkeling van cognitief en sociaal gedrag, taalgebruik en communicatie.
Volgens onderzoek kan de aanwezigheid van een hond in de school  ook een positieve emotionele ontwikkeling en een positieve attitude ten aanzien van leren stimuleren.

Onze lieve schoolhond Lola komt van Lucky Labradoodles Zeeland.
Wat zijn we blij met Lola bij ons op school, we kunnen haar niet meer missen!

https://www.devliete.nl/voor-nieuwe-ouders/onderwijs/

Lucky Labradoodles Zeeland JSW CRM 5

alaeu.com

ALAEU Logo 2024

Lucky Labradoodles Zeeland

Zeeland

Kvk: 20159290

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Privacyverklaring

Volg ons ook op:

facebook blue