Informatie pupkopers

document Informatie voor pupkopers

Hier vindt u informatie omtrent het aanschaffen van een labradoodle pup.

Items

Ontwormen inenten en ontvlooien Populair

marker Label(s) Labradoodle, Lucky labradoodles Zeeland, Puppie 1367 x bekeken

Afbeelding: Ontwormen inenten en ontvlooien

De pups hebben bij ons de eerste puppy inenting gehad. Dit laten we doen als ze 6 weken oud zijn. Onze Dierenarts komt dan bij ons thuis alle pups nakijken chippen en inenten. Op de leeftijd van 9 en 12 weken moet uw puppy weer ingeënt worden, dit laat u dan door uw eigen Dierenarts doen. Een paspoortje krijgt u mee als uw pup met u mee naar huis mag hier staan de bevindingen in van onze Dierenarts en de inenting die de pup heeft gekregen. Dit paspoortje neemt u mee bij elk bezoek aan de Dierenarts. Laat uw hond nooit inenten als het ziek is!!! En Laat nooit een inenting geven tegelijk met de Rabieës hier kan uw hond erg ziek van worden.

Wij hebben de pups ontwormd op de leeftijd van 2, 4 6 en 8 weken. Ontworm u hond minstens 4x per jaar!! Een inenting heeft uw hond ieder jaar nodig en brengt u uw hond in de zomer periode naar een pension denk er dan ook aan om de kennelhoest te geven. 

Er zijn allerlei middelen in de handel tegen teken en vlooien. Uw pup is bij ons nog niet ontvlooid dit is namelijk erg moeilijk om te doen. De pups stoeien met elkaar en bijten elkaar in de nek, het vlooienmiddel is erg giftig en wordt aangebracht in de nek van de hond. Ik raad u aan de pup in overleg met uw Dierenarts voor de eerste keer te ontvlooien. Ik zorg er wel altijd voor dat mijn eigen honden vlooien en teken vrij zijn, de pups zijn dan ook meestal vlooien en teken vrij. 

Gebitsverzorging Populair

marker 850 x bekeken

Geef uw labradoodle af en toe een kauwstaafje zodat hij hier lekker op kan kluiven (tanden poetsen)

Zindelijkheidstraining Populair

marker Label(s) Labradoodle, Lucky labradoodles Zeeland, Puppie 1267 x bekeken

Afbeelding: Zindelijkheidstraining

Als uw pup met u mee naar huis mag is hij nog niet zindelijk. Wij hebben ze zoveel mogelijk aangeleerd om op een oude handdoek en kleedjes te plassen en vaak de kleedjes verschoond zodat ze niet aan poep en plasluchtjes gewend raakten. Ze zijn gesteld op een schone plek om te slapen en doen hun behoefte dan ook niet meer in het nest. Vlak na te hebben gegeten,geslapen, gespeeld zal uw pup zijn behoefte willen doen. Het is belangrijk dat u hem dan meteen mee naar buiten neemt. Direct nadat uw pup zijn behoefte heeft gedaan kunt u hem het beste met een hoge stem uitbundig prijzen en hem een brokje (dogs's lover gold) die u van mij meekrijgt geven. Het is belangrijk dat uw pup rustig zijn plasje af kan maken in een rustige omgeving anders maakt hij het af bij u in huis. Dus liever in het begin uitlaten in een rustige omgeving. 

Verzorging van vacht en oren Populair

markers/paw-35.png Label(s) Labradoodle, Lucky labradoodles Zeeland, Puppie 1521 x bekeken

Afbeelding: Verzorging van vacht en oren

Wij raden u aan zodra u uw pup in huis hebt, hem regelmatig te laten wennen aan een borstelbeurtje. Als hij volwassen is zal hij dit dan makkelijk toelaten. Jong geleerd...is oud gedaan. Als uw hond wat ouder is moet hij iedere 2 weken geborsteld worden.

Voeding Populair

marker Label(s) Labradoodle, Lucky labradoodles Zeeland, Puppie 1236 x bekeken

Afbeelding: Voeding

Als de pup met u meegaat naar huis, krijgt u van ons brokken van Pro-plan mee . Wij adviseren echter om uw pup 1 a 2 keer per week vlees te geven van Carnibest of Farmfood,      

In vers vlees zit namelijk de bacterieën die nodig zijn voor een gezonde darmflora. Honden met een gezonde darmflora zijn minder gevoelig voor infecties. de pup is sneller zindelijk omdat ze minder vaak moet poepen wat met brokken wel het geval is. Geef uw pup regelmatig een kauwstaafje om zijn tanden te poetsen. Voor de gebruikstips www.carnibest.nl

Opvoeding Populair

marker Label(s) Labradoodle, Lucky labradoodles Zeeland, Puppie 810 x bekeken

alt

De opvoeding van een pup begint al in het nest. Ze liggen lekker warm bij mams en worden door haar verzorgd. Maar zodra er een pup iets te opdringerig is zal ze die al snel zachtjes opzij duwen. De pups worden vanaf het allereerste begin iedere dag door ons opgepakt en vastgehouden, zo herkennen ze al snel onze geur en leren vanaf het begin wat het is om mensen om zich heen te hebben. Tevens stimuleert het de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling. Als de pups twee/drie weken oud zijn, gaan hun ogen en oren open, we blijven ze iedere dag oppakken en laten ze allerlei geluiden horen waar ze als ze groot zijn mee worden geconfronteerd. De radio, de stofzuiger maar ook het getoeter van een auto, spelende kinderen en knallen van vuurwerk. 

Als ze 3 weken oud zijn waggelen ze al door de werpkist rond en herkennen ze onze stemmen. Na een tijdje spelen ze  buiten de kist en maken kennis met onze andere honden, die ook erg nieuwsgierig zijn naar de nieuwe pups. Op een gegeven moment gaan zij zich ook met de opvoeding bemoeien, de moeder begint zich dan meestal wat minder bezitterig te gedragen. De pups leren dus ook omgaan met de andere honden in de roedel en ze zullen zich moeten leren gedragen anders worden ze terecht gewezen.

Als de pups 5/6 weken oud zijn verkennen ze een stuk van onze tuin. Dit is natuurlijk erg spannend voor een pup maar het is belangrijk dat ze al vroeg bloot worden gesteld aan nieuwe prikkels en spanningen. Schrikt de pup ergens van, dan pakken we de pup niet op en praten ook niet tegen haar zodat ze uiteindelijk steeds dapperder wordt.

In deze periode gaan ze bij ons in de puppy ren. In de puppy ren kunnen ze spelen, slapen en eten.Wij adviseren om een Puppy ren aan te schaffen voor uw pup, u kunt namelijk niet de hele dag op hem letten. Een Puppy ren is een handig hulpmiddel als u bijvoorbeeld even een boodschap moet doen maar ook als hij overdag en 'snachts moet slapen. Een pup moet nog heel veel slapen, Een hele jonge pup hoort in 24 uur 20 uur te slapen. Zet de Puppy ren op een vaste, tocht vrije plek bijvoorbeeld in de huiskamer.    

Een pup van Luckylabradoodles Populair

marker Label(s) Labradoodle, Lucky labradoodles Zeeland, Puppie 1281 x bekeken

Afbeelding: Een pup van Luckylabradoodles

Het fokken met Australian Labradoodles doen wij met erg veel plezier, het welzijn van de honden staat daarbij voorop. De pups laten wij niet castreren op de leeftijd van 7 weken wij hanteren een fokverbod. Dit staat beschreven in het koopcontract die pupkopers mee krijgen als ze bij ons een pup kopen. In het koopcontract staat ook dat de pups gezond zijn en dat wij de pup terug nemen als u binnen 1 jaar toch een allergische reactie van de pup krijgt. 

De wachtlijst gaat open zodra er een teef drachtig is. Om op de wachtlijst te kunnen komen vragen we een aanbetaling zodat we zeker weten dat mensen serieus zijn. Deze aanbetaling is bindend en wij geven dus geen restitutie. Als de pups dan geboren zijn laten we dat weten en hanteren we een whatsappgroep zodat we iedere week foto's en fimpjes uit het nest kunn sturen.

De Dierenarts komt  langs als de pups 6 weken oud zijn, De pups worden onderzocht, gechipt en ingeënt. Hierna komen mensen bij ons thuis op volgorde van de wachtlijst om een pup uit te zoeken.

Voor die tijd zijn wij ook druk bezig geweest om de pups te socialiseren. Als u een pup bij ons koopt blijven we beschikbaar voor eventuele vragen omtrent de pup, we vinden het fijn om te horen hoe het met de pup gaat.

Een Australian Labradoodle is een dure hond, dit komt omdat we er alles aan doen om gezonde honden te fokken. Een fokhond wordt getest op HD, ED, Patella's, PRA, PRCD, DM, EIC. Er wordt een DNA profiel vastgelegd en ieder jaar worden de ogen opnieuw onderzocht op oogaandoeningen. We fokken naar karakter en gezondheid en minder naar kleur. Door de diversiteit aan fokhonden wordt er bij ons vaak een heel kleurenpallet geboren.

Misschien bent u al een tijdje op zoek naar een goede betrouwbare fokker maar ook wij zijn kritisch aan wie we een pup zullen verkopen. Heeft u bijvoorbeeld als echtpaar allebei een volledige baan, dan heeft u gewoon niet genoeg tijd om een pup op de goede manier op te voeden. Heeft u nog hele jonge kinderen, dan heeft u uw handen waarschijnlijk ook al vol. Wat oudere kinderen kan je uitleggen hoe ze met de nieuwe pup om moeten gaan.

Ziekten Populair

marker 1258 x bekeken

Onze honden moeten eerst allerlei testen ondergaan voordat wij er mee Fokken. Wij fokken volgens de regels van de Alaeu. De testen die wij laten doen zijn: ED (elleboog dysplasie), HD (heupdysplasie), Patella (losse knieschijven), PRA PRCD (erfelijke oogziekten), ziekte van Willebrand(verhoogde bloedingsneiging), de jaarlijkse oogtest. Helaas is het niet zo dat uw hond niet ziek kan worden. Diarree en overgeven komen regelmatig voor. Belangrijk is dat uw hond voldoende vocht binnenkrijgt en niet uitdroogt. Eten is minder belangrijk u kunt hem gekookte rijst geven of gekookte kip maar als u het niet vertrouwt ga dan alsjeblieft naar de Dierenarts. Veel honden verdragen brokken waar granen in zitten niet zo goed. Wij geven onze honden Carnibest( vers vlees) en Pro-plan(een brok waar geen graan in zit) Wij adviseren al onze pupkopers om dit te geven.

Oorontsteking kan voorkomen doordat Labradoodles hangoren hebben. U kunt de oren van uw hond het best schoonmaken met een watje met afgekoeld gekookt water. Zorg verder dat de oren altijd schoon en droog zijn. Gaat uw lieve Doodle ineens stinken dan kan het heel goed zo zijn dat de oren vies zijn.

Allergieën De Australian Labradoodle is gefokt als hond voor mensen met allergieën. Helaas kan hij zelf ook last krijgen van een allergie. Dit kan zich uiten in maag en darm problemen, krabben, jeukende poten, vacht problemen. Bij honden blijken mijten, graszaad, en voedsel vaak de boosdoener. Ook luizen, schimmels, teken, vlooien en oormijten kunnen huidklachten geven. Een allergie test uitgevoerd door de Dierenarts behoort tot de mogelijkheden om de oorzaak op te sporen.

Addison (ziekte van de bijnierschors) Wij fokken zo zorgvuldig mogelijk. We kijken naar combinatie's van ouders die zo min mogelijk risico hebben op het krijgen van nakomelingen met deze ziekte. Helaas is er nog geen test die aantoont of een hond de ziekte van Addison kan vererven omdat er nog te weinig Labradoodles zijn met Addison om deze test te kunnen ontwikkelen.

alaeu.com

ALAEU Logo 2024

Lucky Labradoodles Zeeland

Zeeland

Kvk: 20159290

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Privacyverklaring

Volg ons ook op:

facebook blue