Verzorging van vacht en oren Populair

markers/paw-35.png Label(s) Labradoodle, Lucky labradoodles Zeeland, Puppie 579 x bekeken

Verzorging van vacht en oren
Afbeelding: Verzorging van vacht en oren

Wij raden u aan zodra u uw pup in huis hebt, hem regelmatig te laten wennen aan een borstelbeurtje. Als hij volwassen is zal hij dit dan makkelijk toelaten. Jong geleerd...is oud gedaan. Als uw hond wat ouder is moet hij iedere 2 weken geborsteld worden.

Het liefst met een universeel borstel met gebogen stalen pinnetjes bijvoorbeeld: Les Pooch. U begint onderaan met borstelen, dus onderaan een poot, van buik naar rug, van staart inplant naar nek enz... Probeer klitten in de vacht zoveel mogelijk te vermijden. Het is belangrijk dat u de huid kunt zien, ziet u geen huid tussen de laagjes door dan zit daar een vilt.  Heeft hij lekker in de modder liggen rollen en stinkt hij verschrikkelijk dan kunt u het best een goede honden shampoo gebruiken en daarna een conditioner. Het knippen van de Labradoodle kunt u ook zelf leren door een workshop te volgen. Op internet zijn ook filmpjes te vinden hoe u uw Labradoodle moet knippen. U kunt hem natuurlijk ook naar een goede trimster brengen. De vacht moet over het lijf van gelijke lengte zijn en de kop moet mooi rond blijven. 

De meningen over de verzorging van de oren zijn verdeeld. Sommige Dierenartsen zeggen dat de haren uit de oren plukken juist ontstekingen kunnen veroorzaken. Andere Dierenartsen zeggen dat het juist goed is om de haren er uit te trekken. Belangrijk is dat de haren er niet allemaal tegelijk uit getrokken worden maar voorzichtig en verdeeld over een paar dagen. Na het trekken van de haren kunt u beter even wachten met het schoonmaken van de oren met een cleaner.

Lucky Labradoodles Zeeland JSW CRM 5

alaeu.com

ALAEU Logo 2024

Lucky Labradoodles Zeeland

Zeeland

Kvk: 20159290

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Privacyverklaring

Volg ons ook op:

facebook blue