Opvoeding Populair

marker Label(s) Labradoodle, Lucky labradoodles Zeeland, Puppie 342 x bekeken

alt

De opvoeding van een pup begint al in het nest. Ze liggen lekker warm bij mams en worden door haar verzorgd. Maar zodra er een pup iets te opdringerig is zal ze die al snel zachtjes opzij duwen. De pups worden vanaf het allereerste begin iedere dag door ons opgepakt en vastgehouden, zo herkennen ze al snel onze geur en leren vanaf het begin wat het is om mensen om zich heen te hebben. Tevens stimuleert het de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling. Als de pups twee/drie weken oud zijn, gaan hun ogen en oren open, we blijven ze iedere dag oppakken en laten ze allerlei geluiden horen waar ze als ze groot zijn mee worden geconfronteerd. De radio, de stofzuiger maar ook het getoeter van een auto, spelende kinderen en knallen van vuurwerk. 

Als ze 3 weken oud zijn waggelen ze al door de werpkist rond en herkennen ze onze stemmen. Na een tijdje spelen ze  buiten de kist en maken kennis met onze andere honden, die ook erg nieuwsgierig zijn naar de nieuwe pups. Op een gegeven moment gaan zij zich ook met de opvoeding bemoeien, de moeder begint zich dan meestal wat minder bezitterig te gedragen. De pups leren dus ook omgaan met de andere honden in de roedel en ze zullen zich moeten leren gedragen anders worden ze terecht gewezen.

Als de pups 5/6 weken oud zijn verkennen ze een stuk van onze tuin. Dit is natuurlijk erg spannend voor een pup maar het is belangrijk dat ze al vroeg bloot worden gesteld aan nieuwe prikkels en spanningen. Schrikt de pup ergens van, dan pakken we de pup niet op en praten ook niet tegen haar zodat ze uiteindelijk steeds dapperder wordt.

In deze periode gaan ze bij ons in de puppy ren. In de puppy ren kunnen ze spelen, slapen en eten.Wij adviseren om een Puppy ren aan te schaffen voor uw pup, u kunt namelijk niet de hele dag op hem letten. Een Puppy ren is een handig hulpmiddel als u bijvoorbeeld even een boodschap moet doen maar ook als hij overdag en 'snachts moet slapen. Een pup moet nog heel veel slapen, Een hele jonge pup hoort in 24 uur 20 uur te slapen. Zet de Puppy ren op een vaste, tocht vrije plek bijvoorbeeld in de huiskamer.    

Lucky Labradoodles Zeeland JSW CRM 5

alaeu.com

ALAEU Logo 2024

Lucky Labradoodles Zeeland

Zeeland

Kvk: 20159290

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Privacyverklaring

Volg ons ook op:

facebook blue