Ziekten Populair

marker 574 x bekeken

Onze honden moeten eerst allerlei testen ondergaan voordat wij er mee Fokken. Wij fokken volgens de regels van de Alaeu. De testen die wij laten doen zijn: ED (elleboog dysplasie), HD (heupdysplasie), Patella (losse knieschijven), PRA PRCD (erfelijke oogziekten), ziekte van Willebrand(verhoogde bloedingsneiging), de jaarlijkse oogtest. Helaas is het niet zo dat uw hond niet ziek kan worden. Diarree en overgeven komen regelmatig voor. Belangrijk is dat uw hond voldoende vocht binnenkrijgt en niet uitdroogt. Eten is minder belangrijk u kunt hem gekookte rijst geven of gekookte kip maar als u het niet vertrouwt ga dan alsjeblieft naar de Dierenarts. Veel honden verdragen brokken waar granen in zitten niet zo goed. Wij geven onze honden Carnibest( vers vlees) en Pro-plan(een brok waar geen graan in zit) Wij adviseren al onze pupkopers om dit te geven.

Oorontsteking kan voorkomen doordat Labradoodles hangoren hebben. U kunt de oren van uw hond het best schoonmaken met een watje met afgekoeld gekookt water. Zorg verder dat de oren altijd schoon en droog zijn. Gaat uw lieve Doodle ineens stinken dan kan het heel goed zo zijn dat de oren vies zijn.

Allergieën De Australian Labradoodle is gefokt als hond voor mensen met allergieën. Helaas kan hij zelf ook last krijgen van een allergie. Dit kan zich uiten in maag en darm problemen, krabben, jeukende poten, vacht problemen. Bij honden blijken mijten, graszaad, en voedsel vaak de boosdoener. Ook luizen, schimmels, teken, vlooien en oormijten kunnen huidklachten geven. Een allergie test uitgevoerd door de Dierenarts behoort tot de mogelijkheden om de oorzaak op te sporen.

Addison (ziekte van de bijnierschors) Wij fokken zo zorgvuldig mogelijk. We kijken naar combinatie's van ouders die zo min mogelijk risico hebben op het krijgen van nakomelingen met deze ziekte. Helaas is er nog geen test die aantoont of een hond de ziekte van Addison kan vererven omdat er nog te weinig Labradoodles zijn met Addison om deze test te kunnen ontwikkelen.

Lucky Labradoodles Zeeland JSW CRM 5

alaeu.com

ALAEU Logo 2024

Lucky Labradoodles Zeeland

Zeeland

Kvk: 20159290

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Privacyverklaring

Volg ons ook op:

facebook blue